Alustan siis kohe algusest:
Sass hakkas meil umbes 5 kuuselt ainult õue tegema, kusjuures vahel ikka tahtis tuppa ka teha. Tal kujunesid tuppa tehes väljas kaks meelispaika. Nendesse kohtadesse pissimisest/kakamisest saime lahti koha pesemise ja desifitseerimisega ning seal kohas süüa andmisega. Mõnda aega oli kõik super kuni ...
Sel nädalal on toimunud mingi totaalne muutumise koera eri

Hakkan siis kohe nädala esimesest päevast peale:
Esmaspäev – tulen koju ja avastan et koer on teinud ühe junni voodi kõrvale, vaibale ja teine väike (aga eraldi tehtud) natuke rohekam on voodis. Kohe selle avastamisel jookseb koer ruttu oma pessa (kusjuures mainin siinkohal ära, et pole teda füüsiliselt karistanud). Loodan sellele, et koeral on lihtsalt kõhuhädad, ei karista, natu aega ei tee koerast välja ja siis lähme aegsasti oma argiellu tagasi. Aga asi hakkab kahtlaseks minema...
Teisipäev – tulen koju, kõik enam-vähem tip-top kui väike segadus välja arvata... käin koeraga pool tundi jalutamas, istun arvuti taha ja koer läheb minu seljataha ja pissib laua äärde vaibale...Selleks hetkeks sain juba aru, et ta ei tee seda selle pärast et tal kõhuhädad on või et ei jõua kannatada, vaid ta üritab mulle midagi sellega selgeks teha. Toimin nagu eelmisel päeval ja loodan järgmiseks päevaks parimat...Asi on juba suht nigel....
Kolmapäev – Koju minnes vaatan kõik vaibad, voodi üle ja minu üllatuseks ei leidnud ma midagi.
Olen ülimalt rõõmus. Õhtul käin koeraga 1,5 tundi jalutamas, käime pesus ja vaatame telekat. Õhtul käin korra ära (pooleks tunniks) elukaaslane läheb juba magama. Tagasi tulleks kutsun koera õue. Jalutame 10 minutit ja lähme tuppa. Koer hüppab voodi peale ja pissib minu nähes voodisse ja hüppab kohe ruttu oma pessa. Asi hakkab juba katastroofiliseks muutuma...
Olen pea 100 % kindel et ma olen midagi teinud, mis koerale ei meeldi või üritab ta mulle mingit pointi selgeks teha. Kahjuks aga ei saa aru mida?
Võin ju kasutada kõiki häid strateegiaid (ei tee välja, ei karista jne) aga selleks et asja parandada, pean asja tuumani jõudma.
Kas mu koer on lihtsalt pubeka eas või on selle taga midagi enamat?
Palju Teie kõigi abi asja lahendamisel.